XXXVI JORNADES UNIVERSITAT-EMPRESA LLEIDA 2024-25
SOSTENIBILITAT EN COOPERATIVES I EMPRESES FAMILIARS
Data: 18 de novembre de 2024
Lloc: Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, Campus de Cappont de la UdL (C. Jaume II, 67)
Mati:
09:30 – 10:00 | Registre i Benvinguda
Recepció dels assistents
Paraules de benvinguda
- Eduard Cristòbal. Degà FDET de la Universitat de Lleida
- José Luis Gallizo. Càtedra Empresa Familiar Universitat de Lleida
- Marc Cerón. President de l'Associació Empresa Familiar de Lleida
- Representant del Patronat de Promoció Econòmica de les Terres de Lleida
10:00 – 11.00 | Taula rodona: “El paper de les Cooperatives en la Sostenibilitat del seu entorn”
Ponents: Sr. Víctor Díaz, Director General Cooperativa Ivars d’Urgell, Sr. Domènec Vila, Cap d’Unitat dels Serveis Empresarials de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Modera: Dra. Yolanda Montegut
11.00 – 11:30 Pausa
11.30 – 11.45 El Sentit estratègic de l’RSC i el propòsit empresarial. Ponent: Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat
11:45 – 13:00 | La Sostenibilitat empresarial: “Una qüestió básica del propòsit de les Empreses familiars?” Taula Rodona
- Plusfresc, Rafel Oncins director en RSE
- B-Biosca, Lurdes Biosca directora Corporativa
- Vall Companys, Jordi Montaña director de Comunicació
- Torrons i Mel Alemany, Ferran Alemany (pendent de confirmar)
- Modera: Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat
13.00 – 13.45 | La longevitat de les cooperatives agràries.
Ponents: Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques
13:45-15.45 Descans/Pausa
Tarda:
15.45 – 16.00 Supervivència i Èxit Empreses centenàries de Lleida
Ponents: Dr. José L. Gallizo i Marc Ceron
16:00 – 17:00 | Conferència: “Supervivència i Adaptació d’Empreses Familiars”
Castell del Remei, la longevitat d’una empresa histórica. Ponent: Membre família Cusiné. Presenta: Dr. José Luis Gallizo
17:00 – 17:45 | Conferència. “ActelGrup, Una cooperativa de cooperatives”. Ponent: Teresa Teixiné, Direcotora General d’ActelGrup. Presenta: Domènec Vila
17:45 – 18:15 | Descans
18:15 - 19:00 | Conferència: “Com Convertir la Sostenibilitat en un Valor Diferencial”
Ponent: Sergi de Meià. cuiner especialitzat en cuina catalana de proximitat i ecològica. Presenta: Dr. Manel Plana-Farran
19:00 Cloenda
2 crèdits de lliure elecció ECTS; 36,92 €
Presentació:
La sostenibilitat en la indústria alimentària és un tema de creixent rellevància, no només a nivell global sinó també en les nostres comunitats locals. Les cooperatives i les empreses familiars tenen un paper fonamental en aquest escenari, representant models de negoci que integren la responsabilitat social, la cura de l'entorn i la tradició en les seves operacions diàries. Aquesta jornada està dissenyada per inspirar i educar els estudiants sobre la importància d'aquests models empresarials i com poden ser motors de canvi cap a una indústria més sostenible i justa.
Al matí, explorarem cooperatives com la d’Ivars d’Urgell o la cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques que han contribuït i continuen contribuint a la sostenibilitat del seu entorn. Aquests testimonis seran corroborats per la visió de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. En el transcurs de la sessió matinal també tindrem el testimoni d’empreses familiars que estan compromeses amb la sostenibilitat empresarial i tot el que significa. Tot això ho farem acompanyats per l’associació Respon.cat
A la tarda, ens centrarem en les empreses familiars i en les cooperatives de segon grau, destacant la seva capacitat per sobreviure i prosperar en un mercat en constant canvi. Escoltarem històries inspiradores d’empreses centenàries de Lleida que han aconseguit mantenir la seva rellevància i competitivitat al llarg de les dècades, adaptant-se als nous temps sense perdre les seves arrels. Finalitzarem amb el testimoni d’un Xef reconegut internacionalment, que aposta clarament pel “maridatge” del producte de proximitat i la sostenibilitat.
Aquest esdeveniment vol esdevenir una plataforma per a l'intercanvi d'idees i experiències entre els participants i els ponents, promovent un diàleg constructiu sobre com construir un futur més sostenible per a la indústria alimentària.
Quotes d’inscripció:
- Estudiantat UdL amb dret a matèria transversal - Ordinari / Familia Monoparental: 36,92 €
- Estudiantat UdL amb dret a matèria transversal - Família nombrosa general (3 fills)*: 18,46€
- Estudiantat UdL amb dret a matèria transversal - Família nombrosa especial*: 0€
- Estudiantat UdL amb dret a matèria transversal - Minusvalidesa*: 0€
(*) Cal presentar document acreditatiu
Termini d’inscripció
Del 21 d'octubre al 17 de novembre de 2024
Crèdits
La Universitat de Lleida reconeix l'assistència a la XXXVI Jornada Universitat-Emprea Lleida: Sostenibilitat en Cooperatives i Empreses Familiars, amb 2 crèdits de la matèria transversal ECTS (36,92 euros).
Per a l'obtenció dels crèdits transversals, cal que els alumnes assisteixin a un 80% de les ponències i responguin a un qüestionari a través del Campus Virtual sobre el contingut de les Jornades:
L'estudiantat que vulgui el certificat de matèria transversal haurà d'abonar les taxes d'inscripció.
INSCRIPCIÓ ALUMNAT AMB DRET A MATÈRIA TRANSVERSAL
Enllaç per les inscripcions: https://bit.ly/36ATHMs
En cas de problemes o incidències amb la inscripció, contactar amb el CAU-TIC: CAU-TIC Alumnes
INSCRIPCIÓ GENERAL
Aquesta inscripció és per qui estigui interessat en assistir. És gratuïta i no dóna dret a obtenció de Matèria Transversal, però cal formalitzar-la enviant un correu electrònic a: